<

85 років Світового Лідерства!

Хмаринка тегів

Новини

Користь і шкода малини

Люди здавна знали про цілющі властивості малини.
Багато застосовують малинове варення для лікування грипу та респіраторних простудних захворювань.
Ягоди не тільки знімають запалення, але і протистоять розвитку онкологічних новоутворень завдяки такому складу компонентів:

  • вітаміни - А, С, Е, К і групи В - В1, В2, В3, В6, В9, які є природними антиоксидантами;
  • флавоноїди -кверцетін;
  • мінеральний склад - мідь і залізо, магній і калій, фосфор, цинк і йод;
  • дубильні компоненти;
  • ефірні масла і органічна (елагова) кислота;
  • склад амінокислот і клітковина;
  • саліцилати, які замінять аспірин.

Свіжі ягоди використовують в лікуванні таких патологій:

  • порушення ритмічності серця;
  • атеросклероз і підвищений індекс холестерину;
  • гіпертензія і тромбоз;
  • варикоз і тромбофлебіт;
  • перезбудження нервової системи, безсоння і депресивний стан.

Малину можна вживати при дієтах і надлишковій вазі, тому що в 100 грамах свіжих ягід міститься всього 41 ккал.

Завдяки складу вітамінів і мінералів, ягоди здатні омолодити шкірні покриви і вирівняти текстуру шкіри за рахунок стимуляції вироблення колагену і еластину.

На не всім можна вживати малину. Забороною може бути наявність таких хвороб в організмі:

  • порушення роботи нирок і сечового міхура - камені, нефрит і пієлонефрит;
  • подагра;
  • бронхіальна астма та поліпи в носових пазухах;
  • гастрит і виразкові хвороби шлунка і кишечника;
  • алергія на компоненти в складі рослини.

Не варто зловживати малиною щоб уникнути алергічного викликання на шкірі.

Компанія OMRON на варті здоров'я!